Het Texelfonds trakteert

"Nu ik dit zie wil ik ook iets leuks organiseren voor mijn buurt"

Tijdens een doorsnee schilderworkshop met een aantal buren in Leiden kwam Gert Versluis al pratend op het idee om niet alleen voor de naaste buren, maar voor de hele wijk een schildermiddag te organiseren. "Dat is leuk voor de mensen, dan kunnen ze elkaar beter leren kennen en het verrijkt je creatieve geest", vertelt Gert.

Gert bedacht om op vier plaatsen in het plantsoen rondom de dierenweide de Coestal, een openluchtatelier in te richten waar buurtbewoners en voorbijgangers hun impressie van de dierenweide en de omgeving op doek of papier konden schilderen. 

Dat idee kwam tot leven en dankzij de inzet van kunstenaars, vrijwilligers en een donatie van Fonds 1818 kon het plaatsvinden. Het stuk groen in de wijk vormde een inspiratiebron voor de bewoners, maar ook het feit dat Gert dit buurtproject op poten wist te zetten inspireerde. Zo vertelde een voorbijganger: "Nu ik dit zie wil ik ook iets leuks organiseren voor mijn buurt. Ik heb al wel ideeën. Ik moet alleen nog samenwerkingspartners vinden, maar dat is hier ook goed gelukt dus daar heb ik wel vertrouwen in."

In elk van de vier ateliers was een begeleider of amateurschilder aanwezig die de deelnemers uitnodigden en op weg hielpen. 
 
De schilderijen worden een maand lang tentoongesteld in de hal van Zuydwijck en het mooiste schilderij komt op de kinderboerderij te hangen.