Het Texelfonds trakteert

De Koog wil een bank, veel bloemen en een speurtocht

Het was dinsdag in De Koog een rustige editie van het Texelfondsproject ‘Verrijk je Buurt’. Desondanks werden er toch weer elf ideeën ingediend voor het dorp. Zo willen bewoners graag dat de Kamperfoelieweg fraaier en veiliger wordt, door aanleg van een voetpad en verkeersremmers.

Bij paal 20 is nog geen strandrolstoel, terwijl daar wel vraag naar is. Ook in De Koog is behoefte aan meer bloemen in het straatbeeld, bijvoorbeeld rond de bomen in de Dorpsstraat. Door bordjes met uitleg te plaatsen over de herkomst van de straatnamen en oud beeldmateriaal te verzamelen en te digitaliseren, willen enkele Kogers het historisch besef verbeteren. Dat kan worden gecombineerd met een speurtocht aan de hand van QR codes. Er is behoefte aan een bank voor het dorpshuis. Door die als gezamenlijk project te verfraaien met een kleurig mozaïek van oude tegels, wordt dat een leuk knutselproject. Er is ook vraag naar een digitale vaardigheidscursus voor ouderen, asbakken in Dorpsstraat, meer fietsenstallingen en de aanleg van een gezamenlijke moestuin.

Woensdag 26 februari is de laatste ‘Verrijk je Buurt’-inspiratie bijeenkomst in De Cocksdorp. Wie nog een plan heeft kan dit tot uiterlijk 1 maart indienen via de website. Let daarbij wel op de spelregels voor dit project, die op de website zijn te vinden.

 

Foto: Gerrit Verhoeven