Het Texelfonds trakteert

Meedoen?

Je herkent het vast wel: je hebt een idee om de buurt leuker of beter te maken, maar door tijdgebrek of ervaring verdwijnt het naar de achtergrond. Het Texelfonds kan helpen. Niet alleen met de bekende donatie, maar ook met kennis en kunde om van mooie ideeën goede uitvoerbare plannen te maken. 

Vanaf december 2019 trekken bestuursleden van het Texelfonds over het eiland. We organiseren in alle dorpen op Texel Inspiratiecafés om samen tot topideeën te komen om jouw buurt mooier of beter te maken. Vervolgens helpen we je om van die topideeën plannen te maken die ook echt uitvoerbaar zijn. Bijvoorbeeld met de hulpmiddelen, zoals brainstormkaarten en voorbeeldaanvragen, uit de Verrijk je Buurt-toolbox. Ook brengen we je in contact met een vergelijkbaar initiatief om van elkaars ervaringen te leren, je kunt in gesprek komen met bestuursleden van het fonds en je kunt gekoppeld worden aan een dorpswerker van Texels Welzijn die je verder helpt om jouw idee werkelijkheid te maken.

Zo doe je mee

  1. Hou je aan de spelregels
  2. Stuur jouw plan in

Via deze weg wil het Texelfonds vooral mensen ondersteunen die weinig tot geen ervaring hebben met het opzetten en uitvoeren van buurtinitiatieven. Natuurlijk gelden daarbij onze spelregels: betrokkenheid bij de regio, geen winstoogmerk en geen individuele steun. We zijn dus op zoek naar groepjes particulieren, kleine, nieuwe stichtingen en verenigingen. Organisaties die al ervaring hebben kunnen via de reguliere weg hun aanvragen blijven indienen.

Het Texelfonds trakteert met Verrijk je Buurt op begeleiding en ondersteuning. Die ondersteuning kan uiteindelijk ook uitmonden in een donatie. Omdat het programma zich met name richt op kleinere initiatieven in wijken en buurten, is de maximale donatie via Verrijk je Buurt € 3.000. Als jouw plan is goedgekeurd en het Texelfonds een donatiebedrag heeft toegekend, ontvang je eerst 80% van het bedrag voordat het project begint en 20% nadat we de volledig ingevulde afronding hebben ontvangen.